När fästingen flyttade in i finsoffan eller borrelia ville jag ju inte ha!!

Borrelia?! Skämtar de med mig, jag sökte ju för det för jäkla fästingbettet i somras och då var det minsann ingen som ville titta på det, fast killen på 1177 sa att jag skulle åka in med det.

Men nu när jag tänker att jag nog kommer bli hemskickad med rådet att vila lite, då blev det andra bullar eller bullar och bullar, dubbelkur av antibiotika och jag måste åka in till infektionskliniken om jag blir sämre. Alltså jag vill ju inte ha fler infektioner så infektionskliniken ska jag undvika kan ni tro.

En fot som skiftat färg i rött och blått senare veckorna och som gjort ont och inte riktigt känts som vanligt trodde jag bara var men från när en femåring blev arg på sin pappa i godisaffären och då sparkade närmsta person på benet, behöver jag säga att jag var närmst?

Men varken yrsel eller nackstelheten kan jag skylla den lille ligisten för, han sparkade inte mig i huvet.

Svensk sjukvård, den som är så bra och jag är säker på att den är bra oxå men den här gången blev det inte så bra. Sökte vård i både Kronobergs och Skåne län, i Kronoberg sa man att det var helt normalt att ha en röd ring kring bettet ungefär 4 veckor efteråt och i Skåne som inte ville titta på foten pga att mina öronsnibbar inte var röda och svullna. Det är det inte idag heller men läkaren ville inte vänta på att jag eventuellt skulle få det då hjärnhinneinflammation är troligare att jag får än svullna snobbar.

Så nu ligger jag här då och världen gungar rundor och jag ska äta antibiotika. På apoteket fick de pussla ihop mina askar med tabletter för tydligen brukar man äta en kur i fem dagar, nu ska jag ha dubbelkur i fem dagar och sen 1,5 kur i sju dagar. Jag kommer inte ha några egna bakterier kvar när det här är över.

Och till sist några väl valda ord till fästingen som åkte snålskjuts på hunden för att mellanlanda på mattan och sen angripa mig när jag minst anade det, du var mig en slug en men du dog innan du fick chansen att gotta ner dig i mitt nederlag. Så om du kan så varna dina små äckliga vänner om ni nu kan prata med döda (min telefon ville skriva skatteverket istället för döda, vet inte varför) så säg till dina grabbar att det slutar illa om man går på en sån jätte som mig eller varför inte bara gå och självdö allihop, fästingar är inga vi kommer sakna.

Och några sista varnande ord till er människor, det är inte bara i skogen monsterna finns utan även i vardagsrummen.

En kommentar

  1. Camilla Fransson · oktober 8, 2019

    Krya på dig vännen!! ❤️

Lämna en kommentar